The Walking Dead

The Walking Dead är mer känd som en serietidning och numera också en prisbelönad tvserie. Efter att ett virus har spridit sig över hela världen måste en handfull med människor försöka överleva i en värld där resten har förvandlats till zombies. 

Tvserier har blivit väldigt populär och nu finns det dessutom ett spel som man kan underhålla sig med under säsongspauserna. Den utspelar sig i samma värld men man spelar inte någon av personerna i serien. Det är på gott och ont. Visst vore det roligt att springa runt som bågskytten Darryl och skjuta zombies i huvudet men samtidigt måste i så fall skaparna göra karaktären exakt rätt för att spelarna ska vara nöjd. Då är det bättre att man får spela en nygjord karaktär men dra nytta av atmosfären och universumet som serien utspelar sig i.

Skaparna, Telltale Games, kom ut med spelet 2012 och har släppts till flera plattformar. Sedan dess har det också kommit en expansion och en uppföljare. Det är välgjorda spel som definitivt kan ge en den dagliga dosen av Walking Dead som man saknar nu under sommaruppehållet.