Mobilspel

Mobilen går att använda till mycket mer än att ringa och sms:a. Det finns ett otal olika spel tillgängliga och idag är det minst lika vanligt att spela spel på mobilen som det är att använda spelkonsoler eller spela dataspel. Två spel som rönt särskild popularitet i mobilspelsvärlden är Wordfeud och Angry Birds.


Wordfeud
 är ett korsordsspel gjort för bland annat iPhone och Android. Spelet är en kopia av Alfapet och det som skiljer dem åt är placeringen av bonusrutor och brickornas poängvärde. I en match är det alltid två spelare som tävlar mot varandra, i en eller flera spelomgångar samtidigt. Spelet kräver att man har tillgång till internet.

Angry Birds är ett annat spel som är mycket populärt, spelet går ut på att med hjälp av en slangbella skjuta iväg arga fåglar mot grisar som är utplacerade i olika konstellationer i syfte att förstöra samtliga grisar på spelplanen. Dessa spel finns tillsammans med tusentals andra spel bland annat på Google Play.

Tillbehör till din smartphone

Den som vill spela mycket på sin telefon finner det snart nödvändigt att investera i en del tillbehör. Många av de spel som finns tar ganska stor plats och man kan behöva ett extra minneskort, vilka kan köpas i olika storlekar från 8 GB till 32 GB.

Om du inte vill störa omgivningen eller för att få ett bättre ljud finns det olika hörlurar att köpa. Ofta laddar spelen ur batteriet snabbt och då finns det externa batterier att köpa som du kopplar in med hjälp av en usb-sladd.

Griffin survivor + Catalyst waterproof är ett tillbehör gjort för iPhone 5/5s och gör din telefon vattentät. Den minimerar även påverkan av ett fall från 2 meter. Detta innebär att du kan spela dina spel var du än befinner dig och livet är inte förstört om mobilen råkar glida dig ur händerna.