Bli en bättre Texas hold’em-spelare

Texas hold’em är det absolut vanligaste pokerspelet idag och det som många först börjar med. Spelet är i grunden inte svårt att lära sig, men som med mycket annat tar spelet tid att bemästra. Här följer några snabba tips på hur man som ny kan förbättra sitt spel.

Ranka starthänderna

Starthanden är utgångspunkten för varje parti Texas hold’em. Att veta hur dessa står mot alla andra är det mest grundläggande tipset. När man inte riktigt vet värdet på den hand man börjar med riskerar man att satsa för mycket med en dålig hand eller för lite med en bra hand. Och båda dessa fall kan kosta en hel del i det långa loppet.

Medveten om positionen

Texas hold’em är ett väldigt positionsbaserat spel. Den bästa positionen möjlig är att sitta med dealer knappen framför sig. Här är man den sista personen att agera i alla tre rundor efter floppen och får på så sätt mest information innan man måste agera. Den sämsta positionen är som lilla mörk då man istället är först att satsa alla rundor efter floppen. Ju färre personer man spelar mot desto starkare kan dock händer bli i de tidiga positionerna.

Det ska kosta att se floppen

Vilken hand som helst kan få en triss efter floppen. När man har en stark hand vill man inte ge denna chans till andra kring bordet. Nybörjare gillar att spela så många händer som möjligt och kostar det bara grundinsatsen att se floppen kan även den sämsta handen ha tur och träffa jackpotten. Får man A-K som starthand ska man kunna få spelare med händer som 7-3 och 10-4 att lägga sig direkt.

Tveka inte att lägga en hand

Nya spelare har också svårt att lägga sig efter de sett floppen. En bra hand kan fortfarande missa floppen helt och hållet och. Har man A-K och floppen visar sig vara J-J-8 är det svårt att rättfärdiga att stanna kvar när något satsar. Som regel kan man säga att om inte floppen förbättrade ens hand och man har inte ett par på handen bör man alltid överväga att lägga sig när någon satsar.