Lär dig spela poker

Intresset för att spela poker har ökat betydligt de senaste åren. De skrivs böcker om poker som lär ut olika strategier och stora pokertävlingar sänds till och med på TV. Det finns tre huvudtyper av poker: gemensamma kort, mörka kort samt stötpoker.

Gå en pokerskola

Det finns en hel del pokerskolor på nätet, både från privatpersoner i form av olika bloggar och från mer professionella poker casinon. De lär ut både olika pokerregler och pokertermer som är bra att kunna när man sitter runt pokerbordet. Dessutom visar de när de har sina turneringar.

Gemensamma kort

Gemensamma kort är den typ av poker som spelas mest. När TV började visa poker var det turneringar i Texas hold’em som tittarna fick se. Sedan dess har Texas hold’em varit den dominerande pokerformen. En annan anledning till dess popularitet är att det till stor del beror på skicklighet om spelaren vinner. En annan form av ”Gemensamma kort” är Omaha som även det är populärt, men som dessutom kräver ännu större skicklighet. En engelsk guide till hur man spelar Omahapoker hittar du här.En spelomgång i Texas hold’em börjar med att dealern delar ut två kort till varje spelare. Alla spelare har sedan valet att lägga sig, syna eller att satsa. Om det finns två eller fler spelare kvar efter det delas tre gemensamma, öppna kort ut. Efter både andra och tredje satsningsrundan delas ett till gemensamt kort ut. Om två spelare eller fler återstår visar de upp sina kort för att avgöra vem som har den bästa handen.

Poker med mörka kort

Mörkpoker som det kallas spelas uteslutande med mörka kort. Det är en betydligt enklare variant av poker än exempelvis Texas hold’em. Varje spelare tilldelas fem kort och får därefter möjligheten att byta ut upp till tre av dem. Efter den andra satsningsrundan visar spelarna sina kort för att se vem som har vunnit.

Stötpoker

Stötpoker var tidigare den vanligaste pokerformen och spelas fortfarande av många i Sverige.Spelet börjar med att dealern ger varje spelare ett mörkt kort som spelarna lägger med baksidan upp efter att ha tittat på det. Dealern delar därefter ut ytterligare ett kort till varje spelare, men den här gången öppet. Spelet tilldelas ett nytt öppet kort efter varje satsningsrunda tills alla har fem kort var.